APGI Conference 2018.

Agility with Emerging Technologies & Beyond IT

Four Points by Sheraton Hotel, Pune
18-19 May 2018

The Conference

Two Days of Powerful Talks
18 May 2018
19 May 2018

Conferences are one of the best platforms, where like-minded people get together, some share their success stories and a few others transform them into real-life experiences. APGI's maiden conference in 2017 tasted its success just as sweet as sugar. We had 250+ participants with 20+ enthusiastic volunteers supporting us in making our conference a remarkable success.

So, with the same energy and the zeal to quench the thirst of many people, APGI comes again with a bang in 2018 with a two-day conference. At APGI, we believe in bringing understanding through experience. We understand that though perfection is not attainable, but if we chase perfection, we can catch excellence and we strive hard to exceed expectations every time. The APGI conference aims to bring about Agile awareness and bring concurring people together.

 

Explore, discuss and learn about the key variants of Agile from the experts and catch the Agile pioneers in action.

gt5
APGI Banner 1
Banner 2
gt3
Women in IT
gt4
Banner
Enthusiastic Participants

250

Tracks & Keynotes

4

Sessions & Workshops

48

Speakers & Panelists

58

Conference Tracks this year 

 

Enterprise Agility – Is an umbrella that encapsulates some excerpts of Business Agility, Scaling, Large Scale Agile Transformation success stories, etc. 

Emerging Technologies & Agility – APGI is always excited to take up this hot topic that covers the role of Agile in emerging technologies like SMAC, IoT, Design Thinking, User experience Design, CI, CD, and DevOps. There may be a touch upon a few Product Management related topics too. 

Agile Beyond IT – Addresses the need of Agile in Non-IT functions like HR, supply chain, support services and non-IT industries like manufacturing, construction, healthcare, education. APGI’s vision here is to open the doors for people and show what Agile, lean techniques like Kanban can offer them. 

Building Agile Teams – Focuses on the aspects of Coaching, mentoring, leadership, mindset and culture changes,Gamification, etc.

Takeaway for Participants:
 
  • Gain insight into the changing world agility with leaders from around the globe

  • A high-quality APGI t-shirt along with a set of Planning - Poker cards in your goodie bag

  • Loads of books & goodies to be won in competitions during the conference

  • Complimentary food and beverages at Pune's finest

  • Networking with industry experts and various activities to present your expertise

  • A chance to become part of the most active & self-organized Agile community - APGI

  • 16 SEUs by Scrum Alliance which can be used as a part of its continuous learning programmes

  • 16 PDUs to be earned (on demand)

  • Free - Six Sigma - Training & Certification by AgileWaters (on demand)

About APGI

What is APGI?

The aim of this group is to focus on & share Technical Practices used across organizations which help build agility in teams & also make best practices visible.

In the era of agility, swift, faster-paced development, “APGI” is looking for people who share a common mindset, practices, goals, and interests. This group provides a stage or a platform for:

 

  • Knowledge Sharing: Technical & Process oriented best practices of Agile and Lean .
     

  • Geek'o'meter: Awaken the technocrat in you. Specially focused Technical Best Practices sharing and help to implement it.
     

  • Expert's Hive: Expert solutions on core concepts, challenges & problems at hand which are blockers in agility.
     

  • Help'n' grow: contribute to the Agile community & spread the Scrum word and initiatives and help them get knowledge and certified.
     

  • Recognition: We also intend to felicitate the good work put up by individuals in the area of work which helps agility in teams.

Schedule

Agenda for Day 1

18th May 2018

08:30

Registrations

30 mins​

Please reload

09:00

Welcome Address by APGI Founding Members Vijay Wade & Manjunatha

Grand Maratha | 15 mins

Please reload

09:15

Tathagat Verma - The Impact of "Triple A: AI, Analytics and Automation" on the future of work

Grand Maratha | Keynote | 30 mins | Intermediate 

Please reload

09:50

Siraj Sirajuddin & Susan Gibson - Leading with Vision is Vital

Grand Maratha | Keynote | 30 mins

Please reload

10:20

Coffee / Tea Break

30 mins

Please reload

10:50

Dhiren Shah & Prachi Shah - Autonomics: Listen to your Machine & Achieve Infrastructure Agility

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 45 mins | Intermediate

Sunil Mundra - Infuse Life, Embrace Change

Grand Maratha 1 | Enterprise AgilityInvited Talk | 45 mins | Executive

Dan R Greening - Agile for Everything

Peshwa 2 | Agile Beyond ITWorkshop | 100 mins | Beginner

Ajay Kabra - Going Beyond Scrum, Hidden Gems, Making the Unknown - Known

Grand Maratha 2 | Building Agile Teams | Case Study | 45 mins | Intermediate

Please reload

11:45

Ritabrata Moitra - The Why and How of Trunk Based Development

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 45 mins | Intermediate

S R V Subrahmaniam - Deciphering Business Value

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Talk | 45 mins | Advanced

Lizzy Morris - Collaboration the secret power to shift through change

Grand Maratha 2 | Building Agile TeamsInvited Talk | 45 mins | Intermediate

Please reload

12:30

Lunch Break

60 mins

Please reload

13:30

Chaitanya Inamdar - Role of Agile in Institutionalization of User Experience and Design Thinking

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 45 mins | Beginner

Jayaprakash Prabhakar - Human side of Agile - key for a successful, sustained Agile Transformation

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Talk | 45 mins | Beginner

Rucha Ramchandra Kapare - Embracing Performance Kaizen

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Case Study | 45 mins | Intermediate

Vishal Prasad - The Grand White Elephant One Day Project Kick-off

Grand Maratha 2 | Building Agile TeamsWorkshop | 100 mins | Advanced

Please reload

14:25

Vijay Wade - Combinatorial Array based Testing : Agile Testing - Way to reduce your test set

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 45 mins | Intermediate

Manjit Singh - Agility and Transformation: Siamese Twins or Ying-n-Yang or Something Else? Find Out!

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Invited Talk | 45 mins | Intermediate

Sanika Bhide - Rapid prototyping, iterative development and continuous improvement : Case study in Genomics and Personalised Medicine research

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Case Study | 45 mins | Intermediate

Please reload

15:10

Coffee / Tea Break

30 mins

Please reload

15:40

Nikhil Mokashi, Gopal Chhetri, Amit Hiremath, Mahesh Bondre, Steve Spearman, Ajay Dhoke, Priya Tandon - Business Agililty, a CXO's view

Grand Maratha | Panel Discussion | 60 mins

Please reload

16:45

Tushar Jadhav, Manvi Dhawan, Ashtesh Kumar - Pratham: IIT Bombay Student's Satellite Project Success Story

Grand Maratha | Invited Talk | 45 mins

Please reload

17:45

Retrospective & Vote of Thanks by Ashish Kumar

Grand Maratha | 15 mins

Please reload

19:00

Networking Dinner (invitation required)

180 mins

Please reload

Agenda for Day 2

19th May 2018

08:30

Registrations

30 mins​

Please reload

09:00

Welcome Address by APGI Members Nilesh Kulkarni & Vishal Prasad

Grand Maratha | 15 mins

Please reload

09:15

Ademar Albertin & Namrata Sahoo - How Agile has changed the global certification scenario? A snapshot from yesterday, today and getting ready for the future

Grand Maratha | Keynote | 30 mins | Intermediate

Please reload

09:45

Coffee / Tea Break

30 mins

Please reload

10:15

Ashok Kumar - DevOps Assessment and Roadmap

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 45 mins | Beginner

Mandar Kulkarni - 10 Commandments for Successful SAFe Implementation

Grand Maratha 1 | Enterprise AgilityInvited Talk | 45 mins | Intermediate

Amit Ranjan & Namah Pandey - The SPRINT:Design, Prototype and Test in 48 HRS

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Case Study | 45 mins | Beginner

Pooja Wandile - Emotional Intelligence: The missing part of high performing teams

Grand Maratha 2 | Building Agile Teams | Talk | 45 mins | Beginner

Please reload

11:10

Vikram Deshpande - Role of Edge devices in IoT

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Case Study | 45 mins | Beginner

Rahul Shah - Insight into Great Leaders' G.R.E.A.T. orientation

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Talk | 45 mins | Beginner

Chandan - Agile Coach as a Psychologist or becoming a Psychologist

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Talk | 45 mins | Advanced

Srinivas C, Dan R Greening, Payal Dev - ScrumMaster Master Class

Grand Maratha 2 | Building Agile TeamsWorkshop | 100 mins | Advanced

Please reload

12:05

Vinaya Muralidharan - Does your Product Backlog include these?

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 45 mins | Intermediate

Manish Anandani & Nilesh Naik - Agile Practice Group - System Thinkers, Problem Solvers, Agile Practitioners

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Case Study | 45 mins | Executive

Dr. Amol R Madane - Video Analytics: Innovative Way to Analyse and Create Real Time Alerts

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Talk | 45 mins | Intermediate

Please reload

12:50

Lunch Break

60 mins

Please reload

13:50

Shijo Paul, Ashish Kumar, Manjunatha - Creating Purposeful Scrum Teams via Awesome Backlog

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Workshop | 100 mins | Intermediate

Nitin Mittal - Breaking the Silos hindering Enterprise Agility – How to do it?

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Talk | 45 mins | Advanced

Sandeep Yadav & Nisha Yadav - Building High Performing Team

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Talk | 45 mins | Beginner

Sharmila Patwardhan - Entrepreneur mindset for Agile teams

Grand Maratha 2 | Building Agile Teams | Talk | 45 mins | Intermediate

Please reload

14:45

Nilesh Kulkarni - How to get more out of your agile transformation journey

Grand Maratha 1 | Enterprise Agility | Workshop | 100 mins | Intermediate

Mahesh Lal - Hidup Tanpa Batas - Building products that are changing the economy

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Talk | 45 mins | Intermediate

Ashutosh Bhatawadekar - Coaching Paradox - Should we apply Command and Control techniques to bring transformation?

Grand Maratha 2 | Building Agile Teams | Talk | 45 mins | Advanced

Please reload

15:40

Steve Spearman - ScrumMaster: Servant or Leader

Peshwa 1 | Emerging Technologies & Agility | Talk | 30 mins | Beginner

Nirmalya Sengupta - Akka: An Introduction to Actor Based Programming

Peshwa 2 | Agile Beyond IT | Talk | 30 mins | Intermediate

Vandana Singh - SAFe Implementation for Teams distributed across non-overlapping timezones

Grand Maratha 2 | Building Agile Teams | Invited Talk | 30 mins | Intermediate

Please reload

16:10

Coffee / Tea Break

30 mins

Please reload

16:40

Mahesh Lal, Vishal Khalde, Yogesh Shinde - Agility in Start-ups

Grand Maratha | Panel Discussion | 60 mins

Please reload

17:45

Rewards, Recognition, Retrospective, & Vote of Thanks by Vijay Wade

Grand Maratha | 15 mins

Please reload